mandag 14. desember 2009

En varm og syrlig skildring av den andre verdenskrig!



Tittel:
Flammen & Citronen
Sjanger:
Drama/Spenning
Aldersgrense:
15 år.
Produsert i år:
2008
Spilletid:
2 timer og 13 minutter.
Regi:
Ole Christian Madsen
Skuespillere:
Hans Zischler, Mads Mikkelsen, Jesper Christensen, Lars Mikkelsen, Christian Berkel, Flemming Enevold, Stine Stengade, Thure Lindhardt, Peter Mygind, Lærke Winther Andersen, Claus Østergaard, Peter Plaugborg og Mille Lehfeldt.

Handlingen i filmen er lagt til den andre verdenskrig og de to frihetskjemperne Bent Farschou-Hviid (“Flammen”) og Jørgen Haagen Scmith (”Citronen”). De har tatt på seg oppgaven å skyte danske nazister. Oppgavene får de av sjefen sin, som får informasjon fra London. Utover i filmen blir de usikre på om informasjonen de får er pålitelig, og om de virkelig dreper mennesker som er nazister. De to modige motstanderne risikerer livet når de kjemper for ”fedrelandet”. I tilegg til den blodige krigen sliter ”Flammen” med å vurdere om en kvinne han er betatt av er venn eller fiende, mens ”Citronen” ser sin egen familie gå i oppløsning.

Denne filmen inneholder flere kjente ansikter fra dansk film, og jeg synes samtlige utfører strålende skuespillerprestasjoner. I tilegg setter kostymer og kulisser prikken over i’en. Historien er det ikke mye å si på da filmen er basert på en sann historie, men hvordan den blir formidlet ved hjelp av fotografering, musikk og andre virkemidler er tydelig gjennomtenkt. Alt er satt sammen med stor presisjon, noe som gir ett glimrende helhetsinntrykk.

Det er naturlig å sammenlikne denne filmen med den norske ”Max Manus”. Begge filmene handler om motstandsfolk under den andre verdenskrigen. De forteller historier om heltefigurer fra krigen, som kanskje ikke alle kjenner til fra før.

Bildet er hentet fra:http://kinoplay.com.ua/uploads/posts/2010-03/1269164679_0.jpg

-Tuva

1 kommentar: